Курс по Йога за начинаещи - Пловдив

Курс по Йога за начинаещи с начало 5-ти ноември

5 - занимания, два пъти седмично

 -  начало - 30-ти  ОКТОМВРИ 2023 г

 време на провеждане - всяка понеделник  от 17.45 ч.  - зала "Голдън ОМ"

 -  продължителност 5 седмици

 - цена 60 лв.  

*** ЗА курса е необходимо предварително записване!!!

kurs nachinaeshti

Колко продължава курса? -Курса е с продължителност 5 седмици (5 занимания) 

Какво се изучава? - Курса е с практическа насоченост. Изучават се основния набор от пози за поддържане на здравето. Базов набор от дихателни техники. Различни видове слънчеви и лунен комплекси. Техники за релаксация.

Защо да изучавам йога на курс ? - За хората желаещи да практикуват йога е препоръчително да преминат обучение чрез курс за начинаещи! Преподавам йога вече 8 години и много пъти са идвали курсисти изучавали йога самостоятелно - чрез клипове или от дискове и видео курсове. Техниката на изпълнение често е погрешна и практиката не принася ползите, които се очаква!

Какво е необходимо? - Необходимо е спортен екип, който да е удобен и да позволява свобода на движенията. Залата разполага с шалтета, но ако някой желае да ползва собствено шалте - има тази възможност. Практикуваме по чорапи (а не боси както е прието), затова чифт чорапи е част от екипа за практика!

Какво е важно да знам за практиката? - Практиката по йога зарежда с енергия, създава настроение, оптимизъм и лекота, повишава себеоценката и работоспособността, повишава устойчивостта на организма към болест. Ставите стават по-подвижни, мускулите по-здрави и еластични и издражливи. Практиката по-йога не е състезание, затова не измервайте вашите възможности с тези на другите. Не се пренапрягайте и отчитайте възможностите на тялото! Звъна на мобилен телефон нарушава концентрацията на групата, затова мобилния телефон се изключва или му се спира звука! Три часа преди практика не трябва да се консумира храна! Не се практикува първите 2 дни от месечния цикъл при жените. 

Въпроси и дискусии - В преподаването на йога има много школи и подходи на преподаване. Техниките в йога и тяхното изпълнение имат много варианти.  В системата си на преподаване винаги съм се водил от желанието, йога практиките да кореспондират с анатомията, физиологията, биомеханиката и теория и методика на спортната тренировка. Когато практикуващите изказват съмнение за това дали дадена техника е коректна - те принасят съмнението си и върху другите курсисти! Нека вашите въпроси бъдат мотивирани от желанието за знания, а не от желанието за утвърждаване на егото! Въпроси могат да бъдат задавани и по време на практика при условията на горното уточнение или в края на практиката!

Цели които курса си поставя - да се усвои един набор от техники и практики които да позволят курсиста грамотно и безопасно да практикува сам вкъщи или безпроблемно да се включи в другите групи в Студио "Йога за всеки"

Преподавател - Емил Йончев - инструктор, който с 8 годишен опит като преподавател, с множество обучения за повишаване на квалификацията. Сертифициран от Национална Спортна Академия и Федерацията по Йога.

Каква е цената и начина на заплащане? - Цената е 60 лв. за 5 занимания   

Начало на следващ курс: 30 октомври 2023г. от 17.45 ч. телефон за записване: 0885509184

Допълнителна информация