Видове Йога

Видове Йога /описание на практиките/:

Курс по йога за начинаещи: Курса по Йога за начинаещи е с продължителност 5 занимания (веднъж седмично) или 8 занимания (два пъти седмично). В курса се преподават основните елементи на йога практиката - физически пози (асани), дихателни практики (пранаяма) и техники за релаксация и общо отпускане. Курсовете се провеждат от преподавател,  лицензиран от НСА и Българска Федерация по Йога с 8 години опит в преподаването на йога. 

Практика по Йога за начинаещи: практиките са насочени към практикуващите начално ниво или напълно начинаещи. Структурата на заниманията е същата като йогата за напреднали, но позите са по-лесни с повече обяснения към тях и по-кратко задържане. В тези занимания могат да се вклчат както практикуващи от скоро, така и по-напреднали. Заниманията се провеждат в понеделник от 19.15 ч.

Йога за гърба: Практиките по Йога за гърба имат насоченост към хората, работещи на компютър, с хронична умора и дискомфорт в гърба и към хора с гръбначни изкривявания. Заниманията са разнообразни и със силен терапевтичен ефект. Методиката позволява укрепване на мускулния корсет, повишаване на подвижността на цялата гръбначна структура и премахване на болката. По желание на курсиста може да бъде направена оценка на стойката, походката, и да бъдат направени серия тестове за оценка работата на мускулатурата. Освен Йога пози в заниманието са включени и упражнения от кенезитерапията. Дните на провеждане на Йога за гърба са вторник и четвъртък, с начало 17.45 и 19.15 ч.

Фит Йога: Заниманията по Фит Йога са комбинация от фитнес упражнения, при които се ползва тежестта на собственото тяло, Пилатес и йога. Една проверена методика, с която човек може да се подържа във форма. Дните на провеждане са понеделник и сряда от 17.45  ч.

Въздушна Йога: Практиката по въздушна йога се извършва с помощта на йога люлки ( или хамаци). Подходяща е за хора до 50 години. Ефектите от въздушната йога е че подобрява работата на всички органи и системи. Мускулите се тренират по различен от обичайния начин, защото пазенето на равновесие е различно. Йога люлката позволява извършването на декомпресивна терапия и трайно лечение на заболяванията на гърба.
 Интересна и обогатяваща практика и средство за разнообразие на регулярната йога практика. Провежда се в събота от 11.00 ч. и се изисква предварително записване.

 

Допълнителна информация