Какво е юмейхо?

Юмейхо е японска мануален масаж, който включва в себе си 100 основни похвата и множество допълнителни, с които масажистат възвръща нарушената геометрия на тялото. В ежедневието си имаме множество фактори, които предизвикват това нарушение, например: дългото стоене на стол или дълго шофиране, ходене на високи токчета или неудобни обувки, неправилен навик на ходене, носене на тежести в ръцете по време на ходене и стоеж. Всички тези фактори и много други изместват центъра на тежестта и чрез Юмейхо коригираме позицията на центъра на тежестта чрез корекция на таза и чрез омачкване и омесване на напрегнатите мускулни групи. 

Тялото на пациента бива обработено изключително детайлно. Зоните и местата на обработка са:

- врат, трапецовидни мускули, сакроспинални мускули, мускулите в областта на кръста, лопатките, задната повърхност на ръцете, мускулите под ръба на черепа.

- седалище, таз, задната повърхност на краката, ходилата, петите, прасците и ахилесовите сухожилия.

-Предната повърхност на бедрата, ингвиналните гънки, корема, широкия гръден мускул, предната повърхност на ръцете, задната част на врата и лицето.

Практически, с изключение на слабините и гърдите, се омачква и омесва цялото тяло. Това подобрава микроциркулацията на кръв и линфа няколко пъти. Храненето на тъканите се подобрява и най-важното отпадните продукти от умората бързо се отвеждат от тъканите.

Ако трябва да опиша юмейхо с няколко думи, то е - комбинация от мануален масаж плюс дълбокомускулна обработка на тъканите, лимфодренажен масаж, точков масаж и висцерална терапия.  

Доказан факт е че 99.9% от хората са с разместен таз! Често на моите курсисти по йога им казвам, че като правило всеки има разместен таз, но обикновено това не предизвиква притеснение. То е същото като да се каже - само една на 1000 постройки е вертикална или с правилни основи! Тазът е основата на нашето тяло, там е центъра на тежестта и когато тазът е изместен, тогава се изкривява гръбнакът и от там всички органи и системи страдат. Това, което непосредствено може да се види е, че следствие на тазовото разместване единия крак става "по-дълъг" от другия. Това разбира се не значи че единия крак има по-дълги кости, а следствие на тазовото разместване единия крак "среща" земята преди другия т.е. е по-надолу. Тази "разлика" в дължината на краката се компенсира с изкривяване на гръбнака което е сколиоза, кифоза или лурдоза и много често води до заболявания.

Юмейхо профилактиката е лечебен метод за корекция на позата и възвръщането на геометрията на тялото, отпускането на неговите мускули и съединителна тъкан и за радикалното премахване на болести, причинени от разместванията на тазовите кости, които са център на тялото.

Общият ефект от процедурите по Юмейхо масажа са:
-Снемане (премахване) на емоционалното и физическо напрежение
-Подобрява микроциркулацията в тъканите
-Възстановява подвижността на ставите
-Подобрява еластичността в мускулите
-Възстановява центъра на тежестта на тялото
-Подобрява работата на вътрешните органи
-Подобрява настроението и повишава работоспособността

Какво да очакваме от Юмейхо масажа:

1.Оценка на осанката (стойката) и откриване на евентуални нарушения;

2.Проверка за плоскостъпие, тазово изместване и гръбначно изкривяване;

3.Проверка за дисбаланс в мускулните напрежения;

4.Проверка за нарушаване в дишането, следствие на мускулни нарушения.

Допълнителна информация